Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Περί Κορέας


Από τον VF
Από τον γνωστό γεωστρατηγικό αναλυτή φτού και βγαίνω εαυτό μου.
Οι επιχειρήσεις οπλικών συστημάτων στην Αμερική την τελευταία 5ετία παρουσιάζουν ύφεση στην κερδοφορία τους.
Και οι βιομήχανοι όπλων δεν είναι μόνον βιομήχανοι όπλων, είναι βιομήχανοι και αλλού great land owners και φυσικά χορηγοί κομμάτων, ΙΔΙΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ του ηγαπημένου σας Ομπάμα και λοιπών. Αυτό νομίζω αρκεί.
Η Βόρειος Κορέα συμφέρει τους πάντες να υπάρχει, όπως υπάρχει. Δεν φέρει τα γεωστρατηγικά εχέγγυα μηδέ τους πόρους για "πραγματικό ενδιαφέρον".
Οι Αμερικάνοι εν πολλοίς τον πόλεμο της Κορέας τον κέρδισαν πριν 65 περίπου χρόνια με την παρέμβαση Αϊζενχάουερ που διώρθωσε τις εξαλλοσύνες του στρατηγού Μακάρθουρ και οι Κινέζοι εν τέλει εγκλωβισμένοι αλά... ελληνικά στρατεύματα στην Μικρασία (κατά τις αναλογίες που επιτρέπονται σε τέτοιες δύσκολες συγκρίσεις) δεν κράτησαν την Σεούλ. Αυτό δηλαδή που ήθελαν.
Ποιό είναι το σμαράγδι της Κορέας; Φυσικά ο Νότος. Τώρα οι παραστάσεις είναι για να γίνονται. Και θα γίνονται ότε παρίσταται ανάγκη.
Οι Βορειοκορεάτες είναι κομμουνιστές και δη παραδοσιακώς δολίας απωανατολικής κοπής, όχι άφρονες τζιχαντιστές πειθήνια όργανα σαουδάραβων διεστραμμένων ουαχαμπιτών . Κανείς παράδεισος δεν τους περιμένει με ρύζια και νεαρά αγοράκια, αλλά η κόλαση της απώλειας εξουσίας και το δικαίως βίαιο τέλος τους.
Σε συνθήκες εκρηκτικής φτώχειας της παραπαίουσας κοινωνίας τους και μονίμου ιδρυματισμού τους ο Τραμπ είναι δώρον εξ ουρανού, όπως δώρο εξ ουρανού είναι και ο Κιμ για τον Τραμπ, όστις προσφέρει το απαιτούμενον show στους ψηφοφόρους του και δη χωρίς να τολμά κάποιος εκ των Δημοκρατικών την άμεση διαπόμπευσή του (του Τραμπ), καθόσον μιλάμε για την προάσπιση της land of the free, συνεπώς sorros δικαιωματιστές και το λοιπό συναπάντημα μόκο.
Τα υπόλοιπα είναι σταχυολογήσεις φιλολογικού τύπου.
VF