Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ – ΑΓΡΟΤΙΑ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ

Από τον Σεμνό & Ταπεινό
Εμπρός σύντροφοι, στο δρόμο της επανάστασης που χάραξαν εδώ και χρόνια οι αγρότες μας! Μέχρι σήμερα, είχαμε την τιμημένη αγροτιά να στήνει κάθε χειμώνα (στις αναδουλειές δηλαδή) μπλόκα στα ιστορικά «θυλάκια» της Βιοκαρπέτ, του Κάστρου, των Τεμπών κλπ.
Ε, από φέτος έχουμε τους φορτηγατζήδες και βυτιοφοράδεις Δ.Χ. να στήνουν τα δικά τους μπλόκα στις εισόδους – εξόδους της Αθήνας και χθες και σήμερα, να καταλαμβάνουν το κέντρο της πόλης όλη μέρα, με τα γνωστά βεβαίως αποτελέσματα, για εμάς τους δυστυχείς που είμαστε καταδικασμένοι να εξαρτούμε την διαβίωση – επιβίωσή μας από τις επαγγελματικές μας δραστηριότητες σε αυτό το μπου.....λο που λέγεται Αθήνα και περίχωρα.
Αλήθεια, αναρρωτήθηκε κανείς τους τι σημαίνει να κάνεις το δρομολόγιο ΣΕΦ – Νέα Κηφισιά σε 2 (δύο) ώρες και βάλε;
Αλλά, ποιός να νοιαστεί για τα υποζύγια που «επιλέγουν» να πάνε στη δουλειά τους διά μέσω Κηφισού;
Να κάτσεις σπίτι σου φίλε μου. Οι άνθρωποι έχουν «αγώνα». Πρέπει να εξασφαλίσουν την «αϋλη εμπορική αξία» μερικών εκατοντάδων χιλιάδων – μαύρων – ευρώ που δώσαν για ν’ αγοράσουν άδεια Δ.Χ.
Μπροστά σε αυτό τον ιερό σκοπό, τι δουλειά έχεις εσύ και βγαίνεις στους δρόμους;
Άλλωστε, έχει καθιερωθεί παλαιόθεν: Οι φορτηγατζήδες είναι οι «άρχοντες της ασφάλτου». Άμα σας αρέσει. Αν δες σας αρέσει … να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού! Σ’ άλλη γη, σ’ άλλα μέρη, όπως (πολύ σοφά) πράττει κάθε τρις και λίγο ο Prime Minister George.
Βεβαίως, για επιβολή της τάξης και του νόμου ... ούτε λόγος. Έφυγε και ο Michel (όχι ο αγαπημένος μας, αλλά ο Χρυσοχοϊδης) από το πάλαι ποτέ Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, και ποιός να πατήσει πόδι; Ο Παπουτσής; Αυτός είναι ικανός, το πολύ πολύ, να ναυαγήσει καμιά νταλίκα στον Κηφισό με τις πρώτες βροχές (Έχει το «κολλάει» εξάλλου ελέω Σάμινα).
Κατά τα λοιπά, η πρόσφατη κατάθεση της Πελέκενας ήταν, κατά την ταπεινή μου άποψη, η κορυφαία αυτοδιάψευση ever! Διότι, αν θυμάμαι καλώς (που θυμάμαι), αυτή δεν ήταν που ‘χε πει στον Ευαγγελάτο ότι μέσα στο σπίτι της δεν μιλούσε για τα επαγγελματικά της με τον υπουργό (τότε) σύζυγό της; Τώρα, έχει και άποψη – και γνώση – ότι όλα γίναν υπό την «υψηλή εποπτεία» και το συντονισμό του Μαξίμου; Και καλά, με τον άντρα της δεν μιλιότανε στο σπίτι. Με τον τότε κολλητό της - τον Καραμανλή, ντε - δεν είχαν καμιά σχετική κουβεντούλα εκείνα τα σαββατοκύριακα που τον φιλοξενούσε στο φτωχικό της στην Αράχωβα;
Δηλαδή, τυχαία έκανε κάτι συμβολαιάκια εκατομμυρίων;
Και, αν όπως η ίδια λέει, όλα γίναν με εντολή από Μαξίμου, μήπως – λέω μήπως – η εν λόγω εντολή περιείχε και υπόδειξη περί του ποιος/ποια συμβολαιογράφος θα αναλάμβανε τα συμβόλαια;;;;
Αλλά, εδώ είμαστε Ουγκάντα και εμείς οι κάφροι, που δεν καταλαβαίνουμε την τύφλα μας από δαύτα.
Υ.Γ.: Διαβάζω και ξαναδιαβάζω για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων, για μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων... Μήπως, τελικά, η λύση δεν είναι οι μετατάξεις, αλλά οι ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ δημοσίων υπαλλήλων;
Σεμνός & Ταπεινός