Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Μητσοτάκης και "μεταρρυθμιστικό κέντρο"


Από τον G-G
Αναμφίβολα ο Κυριάκος είναι ο καλύτερος Πρόεδρος που θα μπορούσε να είχε η ΝΔ. Μετρημένος, σοβαρός, σε κατάλληλη ηλικία, έχει το momentum. Δεν παύει όμως να είναι Πρόεδρος της ΝΔ.
Τι εννοώ; Στον "Ενικό" κάλυψε πλήρως διακυβέρνηση Καραμανλή και Σαμαρά. Και καλά έκανε ως Πρόεδρος της ΝΔ.
Μερικοί ομοϊδεάτες μου του "μεταρρυθμιστικού κέντρου" τον είχαν αναγάγει κάτι ανάμεσα σε JFK και Bill Klinton. Ο Μητσοτάκης είναι ο αρχηγός της συντηρητικής παράταξης και θα φροντίσει να τη φέρει πάλι στην εξουσία. Αυτό σημαίνει πως θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι είναι η δεξαμενή της ΝΔ. Μην περιμένετε να αποκηρύξει τα χαρακτηριστικά της παράταξής του, που στην Ελλάδα είναι ο συντηρητισμός και ο πελατειακός κρατισμός. Αυτά είναι στο DNA της ελληνικής Δεξιάς από τα 50's. Να τα "εξορθολογίσει" μπορεί - και μακάρι - , όχι να τα εξαλείψει. Δεν τον συμφέρει άλλωστε, οι ψηφοφόροι του "εκσυγχρονιστικού κέντρου" είναι αμελητέα ποσότητα μπροστά στους παραδοσιακούς δεξιούς.
Ο ίδιος έχει καταφέρει να φιλοτεχνήσει ένα μεταρρυθμιστικό προφίλ χωρίς να έχει κάνει καμία μεταρρύθμιση. Αντίθετα, πήγε να καταργήσει τη Δι@υγεια, συντάχτηκε με τον λαϊκισμό της ΝΔ κατά την περίοδο του πρώτου και πιο κρίσιμου για τη χώρα μνημονίου και άλλα.
Να κοιτάξουμε να φτιάξουμε έναν υπολογίσιμο "τρίτο πόλο" και να μην χαρίσουμε τον πολιτικό φιλελευθερισμό και τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις στη συντηρητική παράταξη.
G-G