Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ

Κυρίες και Κύριοι, αφού κάηκε η μισή Αττική εξαιτίας των αναθεματισμένων πεύκων που καίγονται εύκολα, αφού αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά όλα τα δημοσιονομικά προβλήματα και δεν υφίσταται πλέον δημόσιο χρέος, αφού πατάχθηκε η διαφθορά, αφού εξαλείφθηκαν οι ρεμούλες εις το δημόσιο τομέα, αφού επιτεύχθηκε ετήσια αύξηση 10% του ΑΕΠ, αφού εξαφανίστηκε ο νεποτισμός και η οικογενειοκρατία που μάστιζε τον δημόσιο βίο, αφού λοιπόν λύθηκαν όλα τα προβλήματα της χώρας και η άλλοτε ψωροκώσταινα Ελλάς μεταμορφώθηκε σε γίγαντα της διεθνούς σκηνής, άπαντες οι ημεδαποί «φωστήρες» ασχολούνται με το μοναδικό «σοβαρό» θέμα που δεν έχει διευθετηθεί από την παρούσα Κυβέρνηση:

Εκλογές ή ανασχηματισμός;

Ήτοι, Καρέζη ή Βουγιουκλάκη; Παγωτό χωνάκι ή κυπελλάκι; Βίσση ή Βανδή, ή μήπως Παπαρίζου; Κερί ή αποτρίχωση; Μύκονος ή Ίμπιζα; Βύντρα ή Καντέ;

Τραγικό δίλημμα, όντως.

Πραγματικά δεν ξέρω ποιοι εισηγούνται εις τον κ. Καραμανλή να προχωρήσει άμεσα εις την επιλογή μίας εκ των δύο ανωτέρω «λύσεων», κυρίως δε, ποιος, ποια, ποιοι τελικά προβοκάτορες υποστηρίζουν ότι πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με πρωτοβουλία της Ν.Δ.

Ποιοι δηλαδή, εισηγούνται εις τον Κώστα να προχωρήσει σε εκλογές τον Οκτώβριο, τις οποίες ουχί μόνο θα χάσει σίγουρα, αλλά μάλλον και με διαφορά.

Όποια αιτιολογική βάση και αν έχει η πρόταση τους, η μόνη αλήθεια είναι ότι η πρόωρη προσφυγή εις τις κάλπες και η ήττα της Ν.Δ. εξυπηρετεί την προσωπική τους στρατηγική και τα συμφέροντα τους και μόνο. Αντιλαμβάνονται λοιπόν αυτοί ή αυτές, είτε ότι τους παίρνουν τα χρόνια και πρωθυπουργικό θώκο δεν βλέπουν (και κλάμα ο μπαμπάκας που δεν θα χαρεί να τους δει πρωθυπουργούς), είτε ότι όντας οι εκλεκτοί των διαπλεκομένων θα γίνουν από το πουθενά πρωθυπουργοί στημένων και αδύναμων κυβερνήσεων.

Μαζί τους συντάσσονται τα γνωστά εξαπτέρυγα και φερέφωνα των επίσης γνωστών νταβατζήδων του Μπαϊρακτάρη που πιέζουν πανταχόθεν για εκλογές.

(Είδες Κώστα πως την πάτησες; Όταν μπορούσες να τους εξαφανίσεις, άκουσες τους συμβουλάτορες σου, προτίμησες να συνδιαλλαχθείς με το σύστημα και τώρα πάει πέταξε το πουλάκι…).

Ποντάρουν εις την ήττα (θα το δεις Κώστα μετά, αλλά θα είναι αργά) για να πάρουν εις τα χέρια τους το κόμμα.

Προωθούν κυβερνήσεις συνεργασίας με τα γνωστά τοις πάσι πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που ευρίσκονται εις την απόλυτη επιρροή τους και διακινούν τα σχετικά σενάρια.

Εκτός φυσικά και αν ο Κώστας έχει συμβιβασθεί με την ιδέα της ήττας και είναι έτοιμος να παραδώσει τα ηνία, αποδεχόμενος να μείνει εις την ιστορία ως ο άνθρωπος που κατόρθωσε να χάσει από τον George

Την ίδια στιγμή κάποια άλλα «κομάντα» της Ν.Δ. (έχει και πολλά, να τους χαίρεται…) προτείνουν ουχί μόνο να γίνει ανασχηματισμός, αλλά να είναι δομικός και μεγάλης εκτάσεως!!! Προτείνουν μάλιστα εις τον Κώστα να απομακρύνει τους υπουργούς εκείνους που δεν παράγουν έργο, χωρίς φυσικά να έχουν τα άντερα να πουν τα ονόματα υπουργών που πρέπει να οδηγηθούν εις τον πάγκο.

Είναι απολύτως σωστό ότι πρέπει να απομακρυνθούν οι υστερούντες υπουργοί, αν όμως ο Πρωθυπουργός υιοθετούσε την πρότασή τους, από τους είκοσι τόσους θα έμεναν δύο – τρεις και πολλούς λέω. Άντε και λοιπόν αποφάσιζε να τους αντικαταστήσει, ποιους θα έβαζε εις τη θέση τους;

Τους τηλε-μαϊντανούς των παραθύρων, τους ασκόπως φωνασκούντες, τους πουθενάδες, είτε τους εκλεκτούς των τηλε-αστέρων; Δεν υπάρχει πάγκος, δυστυχώς, με κύρια ευθύνη του Καραμανλή που δεν επένδυσε σε νέους και άφθαρτους βουλευτές και προτίμησε να βασιστεί σε όσους είχαν υπουργοποιηθεί κυρίως το 1990-1993, με τα γνωστά «φανταστικά» και "θεόσταλτα" αποτελέσματα…

Πάντως, βλέπω ότι τελικά ο Κώστας θα πάει για εκλογές τον Οκτώβριο.

Θα τις χάσει και μετά να δω πως θα δικαιολογήσει εις τον κόσμο της Ν.Δ. τόσο την ήττα, όσο την παράδοση του κόμματος σε όσους τον υπόσκαπταν συστηματικά τόσα έτη…

Εκτός βέβαια και αν έχει αποφασίσει, αφού χάσει πρώτα, να πάρει μετά κεφάλια και να καθαρίσει την παράταξη.

Ίδωμεν...

Τα Σέβη μου.

ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ