Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ

Αλίευσα από τη σημερινή διεθνή ειδησεογραφία την εξής είδηση: «Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς στο Νιου Τζέρσεϊ προχώρησε το FBI την Πέμπτη. Πραγματοποιήθηκαν 44 συλλήψεις πολιτικών, αξιωματούχων και ραβίνων που φέρονται να εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες και εμπορία ανθρώπινων οργάνων».

Συλλήψεις και μάλιστα 44, πολιτικών, αξιωματούχων και …. ραβίνων;;;;; Ούτε το πανίσχυρο σιωνιστικό λόμπυ γλύτωσε από την τσιμπίδα του νόμου;

Ε, δε θέλω μετά από αυτή την είδηση να προβείτε σε τίποτα συγκρίσεις με ημεδαπούς «αξιωματούχους» και σεπτούς αγίους ρασοφόρους και στο τι πράττει η εγχώρια έννομη τάξη για τα ανομήματά τους;;;;

Εδώ όλα κινούνται σεμνά και ταπεινά με τους γνωστούς και συνήθεις «γοργούς» ρυθμούς της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και, εν πάσει περιπτώσει, δεν το «έκανα για μένα, αλλά για τη χάρη της Παναγίας» … και για τη φουκαριάρα τη μάνα μου….

Βέβαια στο Ελλαδιστάν, Ιούλιο μήνα, έχουμε πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε. Ήτοι με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που (δεν) θα γίνει μετά 8 μήνες και, βεβαίως, το πασίγνωστο σίριαλ των πρόωρων εκλογών (ούτε η «Λάμψη» του Φώσκολου τόσα επεισόδια).

Ντάξει, όσον αφορά το καραγκιοζιλίκι του ΠΑΣΟΚ δεν το σχολιάζω. Απλά να επισημάνω στα φυντάνια της Ιπποκράτους ότι, όπως το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο Θεός, έτσι και το «εκλογές τώρα, εκλογές σήμερα, εκλογές κάθε μέρα» το βαριέται κι ο λαός.

Πάντως, πρώτη φορά στα χρονικά γίνεται τόσος ντόρος και σαματάς για μία γλάστρα. Διότι, αν μη τι άλλο, γλάστρα έχει καταντήσει ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας και τούτο καθιστά ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα το όλο σκηνικό που στήνεται πέριξ του προσώπου και του θεσμού.

Άσχετο: Όσοι ήταν και είναι fans των κόμικς του Αστερίξ, θα θυμούνται την κλασσική ατάκα του φουκαρά του λεγεωνάριου που, αφού έχει φάει τις μπούφλες της ζωής του, μονολογεί: «Καταταγείτε, καταταγείτε μας έλεγαν, ορίστε τώρα»!!!!

Κάπως έτσι παραμιλάνε σήμερα όσοι αγόρασαν πρόσφατα καινούριο ΙΧ υψηλού κυβισμού, εκμεταλλευόμενοι τη μείωση των τελών ταξινόμησης. «Αγοράστε ΙΧ, αγοράστε μου έλεγαν, και τώρα μου βάζουν από πίσω και νέο χαράτσι!!!».

Έτσι είναι… Τελικά αυτή η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν κουτοπόνηρος και απελπισμένος μικροαπατεωνίσκος. Ή μήπως υπερβάλλω;

Αλλά, τι να λέμε τώρα, αυτά μας μάρανανε τη σήμερον ημέρα, βαράει και σαραντάρι έξω ο υδράγυρος;

Άντε για κανά μπανάκι αγόρι μου, το ‘να τ’ άλλο ξέρω ‘γω. Μάθε μακροβούτι αγόρι μου!!!!

6 και σήμερα, λέωωωω!

Σεμνός & Ταπεινός