Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Για όσους αυτοχαρακτηριζόμαστε "προοδευτικοί κεντρώοι" - Μητσοτάκης


Από τον GG
Έχω παρατηρήσει πως περισσότερο πανηγύρισαν στα social media οι αυτοχαρακτηριζόμενοι "κεντρώοι" - οι οποίοι ανήκουν πολιτικά ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ - την εκλογή Μητσοτάκη, παρά οι αυθεντικοί Νεοδημοκράτες.
Έχει λογική, την οποία κατανοώ: είναι τέτοιο το ποδοπάτημα που υφιστάμεθα από το εθνικολαϊκιστικό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που οι περισσότεροι του χώρου μας αταβιστικά σχεδόν ταυτιζόμαστε με οτιδήποτε και οποιονδήποτε προβάλλει ως αντίπαλο δέος ικανό να αντιμετωπίσει αυτή την κυβέρνηση.
Και για μένα ο Μητσοτάκης ήταν με διαφορά ο προτιμότερος από τους 4 υποψήφιους Προέδρους της ΝΔ. Αλλά από σήμερα θα προσπαθήσει να διεμβολίσει, να διαλύσει το χώρο μας ιδεολογικά και να καρπωθεί τα πολιτικά κέρδη από την περαιτέρω συρρίκνωση των κομμάτων του κέντρου προς όφελος του κόμματός του.
Θα τον αφήσουμε να το κάνει και να μας ενσωματώσει σε μια ΝΔ που δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει και που αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να εκπροσωπεί τον πελατειακό κρατισμό και τον ακραίο συντηρητισμό; ( ούτε μήνας δεν έχει περάσει από την ψηφοφορία του Συμφώνου Συμβίωσης ) 'Η θα ανασυνταχτούμε και θα γίνουμε και μεις ένα ενιαίο κοινωνικό ρεύμα;
GG