Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ κ. ΣΑΜΑΡΑ


Από το Σεμνό & Ταπεινό 
Ελπίζω ότι, μετά την αποκάλυψη της ιστορίας Μπαλτάκου, ο Σαμαράς θα έχει, πλέον, κατανοήσει ότι το πρόβλημα της Ν.Δ. δεν είναι οι διαρροές ψηφοφόρων της προς τα (άκρα) δεξιά και, πολύ περισσότερο, ότι αυτές τις διαρροές δεν πρόκειται να τις ανακόψει έχοντας δίπλα του ή αναθέτοντας «ρόλους» πολιορκητικών κριών ή ανασχετικών παραγόντων σε «σαΐνια» τύπου Μπαλτάκου, γνωστά και μη εξαιρετέα – ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε.
Αντιθέτως, το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι η μειωμένη διείσδυσή της σε εκείνη την κρίσιμη μάζα των ψηφοφόρων, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται είτε ως κεντρώοι είτε του –πάλαι ποτέ – μεσαίου χώρου, οι οποίοι, ναι μεν δεν θέλγονται, αλλά μέχρι και βδελύσσονται την ιδέα και την προοπτική ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση, πλην όμως δεν πείθονται από τη Ν.Δ., όχι σε επίπεδο πρακτικής άσκησης της πολιτικής (ως προς αυτό το σκέλος είναι πεπεισμένοι ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει), αλλά ως προς το ιδεολογικό της υπόβαθρο..., το οποίο κινείται μεταξύ της ανυπαρξίας ιδεολογικού έρματος, μέχρι το πολύ στη λαϊκή δεξιά παρωχημένων αντιλήψεων.
Η κρίσιμη αυτή μάζα είναι που συγκροτεί και το μεγαλύτερο ποσοστό αναποφάσιστων.
Έχει, επιτέλους, ο Σαμαράς τα κότσια να επαναπροσδώσει στη Ν.Δ. τον φιλελεύθερο – συντηρητικό (με την ευρωπαϊκή και «προπατορική» έννοια του όρου) χαρακτήρα της ή είναι ακόμα προσκολλημένος σε παλαιές ιδεοληψίες και αγκυλωμένος στην επιρροή ανθρώπων, στους οποίους θεωρεί ότι «χρωστάει» την πολιτική του «ανάσταση»;
Ιδού η Ρόδος.
Σεμνός & Ταπεινός