Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Προβοκάτσια ενόψει του συλλαλητηρίου στις 4 Φεβρουαρίου;


Από το Μυστήριο
Την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, θα λάβει χώρα το μεγαλύτερο ίσως συλλαλητήριο των τελευταίων ετών. Όλοι οι επαγγελματικές φορείς και ομάδες έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν.

Κύρια χαρακτηριστικά των δύο προηγούμενων συλλαλητηρίων, τα οποία είχαν διοργανώσει οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ήταν η μαζικότητα συμμετοχής αλλά και το γεγονός ότι δεν αμαυρώθηκαν από επεισόδια και βανδαλισμούς. Οι γνωστοί - άγνωστοι δεν είχαν τολμήσει να εμφανιστούν, ή ακόμη καλύτερα, δεν είχαν λάβει εντολή να εμφανισθούν.
Πολύ φοβούμαι ότι την Πέμπτη, οι εντολές τους θα είναι διαφορετικές. Ήδη τα πρώτα μηνύματα - απειλές στέλνονται υπογείως ότι δηλαδή θα γίνουν επεισόδια, με προφανή σκοπό κατ' αρχήν να φοβίσουν και να αποτρέψουν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.
Το κίνημα κατά των μέτρων της Κυβέρνησης και των "θεσμών" εν γένει για το ασφαλιστικό, πρέπει να πληγεί και να αμαυρωθεί εκ των έσω. Και οι πλέον "κατάλληλοι" για να φέρουν εις πέρας αυτήν την αποστολή είναι οι χρήσιμοι μπαχαλάκηδες που θα αναλάβουν να ακυρώσουν το μήνυμα εναντίον των μέτρων, και αντ' αυτού να "παίξουν" σε όλα τα ΜΜΕ οι βανδαλισμοί, καταστροφές κλπ.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που οι γνωστοί - άγνωστοι των Εξαρχείων αναλαμβάνουν να αμαυρώσουν κοινωνικά κινήματα. Το Μάιο του 2010, εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι κατέβηκαν στο κέντρο των Αθηνών για να διαμαρτυρηθούν εναντίον των πρώτων μέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το κάψιμο της Μαρφίν και η δολοφονία των τριών νέων από κουκουλοφόρους έστειλε το μήνυμα σε όλους να κάτσουν ήσυχοι στο καναπέ τους. Στην επόμενη συγκέντρωση οι συμμετέχοντες δεν ξεπερνούσαν τις 20.000...
Την επόμενη χρονιά, ξανά εκατοντάδες χιλιάδες Αθηναίοι συγκεντρώνονταν κάθε ημέρα στο Σύνταγμα. Το πολυδυσφημισμένο κίνημα των Αγανακτισμένων προκαλούσε τριγμούς στην ήδη παραπαίουσα κυβέρνηση του ΓΑΠ. Το πολιτικό σύστημα κινδύνευε ανά πάσα στιγμή από τους χιλιάδες έξω από την Βουλή. Τότε επιστρατεύτηκαν εκ νέου οι κουκουλοφόροι για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις. Η Αθήνα καιγόταν σε καθημερινή βάση. Ευλόγως ο κόσμος φοβήθηκε και σταμάτησε να κατεβαίνει στους δρόμους. Τα ΜΜΕ έδειχναν πια μόνο την καταστροφή των κτηρίων πέριξ του Συντάγματος. Το σύστημα κράτησε και πάλι την εξουσία.  
Αν πράγματι επαληθευτούν οι φόβοι και την Πέμπτη εμφανιστούν κουκουλοφόροι και προκληθούν επεισόδια, θα είναι πια σαφές ποιος έχει δώσει τη σχετική εντολή προβοκάτσιας.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ