Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Γράμμα Έλληνα διαιτητή στον Άγιο Βασίλη


Γράμμα Έλληνα διαιτητή στον Άγιο Βασίλη
Γιάννης Αυλακιώτης 
(Πηγή : http://www.sdna.gr/)
θε χρόνο τέτοιες μέρες φίλοι μου, τα παιδάκια στέλνουν γράμματα στον Άγιο Βασίλη με τον πόθο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους, για να τους ακούσει ο Άγιος και να κάνει τα όνειρά τους πραγματικότητα.
Εκτός απ’ τα παιδάκια όμως γράμμα στον στρουμπουλό Άγιο στέλνουν και οι διαιτητές μας (επειδή είναι πιο αθώοι και απ’ τα μικρά παιδιά) για να τους βοηθήσει να σταδιοδρομήσουν στην Superleague. Διαβάστε το φετινό γράμμα του Έλληνα διαιτητή στον διασημότερο Άγιο.  
«Αγαπημένε μου Άγιε Γκιρτζίκη (συγγνώμη η δύναμη της συνήθειας), Άγιε Βασίλη ήθελα να πω
Είμαι σίγουρος ότι θα με καταλάβεις γιατί εγώ και εσύ έχουμε πολλά κοινά (Όσο υπάρχεις εσύ, άλλο τόσο διαιτητής είμαι και εγώ). Άγιε μου Βασίλη, δεν θα σου ζητήσω πολλά. Δεν μπαίνω καν στον κόπο να σου ζητήσω το Τζόκερ με 15πλό τζακ ποτ γιατί ξέρω ότι δεν έχω ελπίδες να είμαι εγώ ο τυχερός 35χρονος. Απ’ την Πάτρα είμαι και ΄γώ, αλλά δυστυχώς δεν είμαι ΑΕΚ.
Δεν θέλω χάρες. Θέλω να βγάζω το παντεσπάνι της φαμίλιας με τον τίμιο ιδρώτα της σφυρίχτρας μου. Γι’ αυτό, Άγιέ μου, κάνε να κληρώνομαι 2 φορές το μήνα πρώτος διαιτητής, άλλες 2 τέταρτος και ενδιάμεσα μία φορά στο Κύπελλο. Μάνι, μάνι με 5 ματς μαζεύονται 4500 ευρώ. Άσχημα δεν τα λες. 4,5 χιλιάρικα το μήνα με 5 μέρες δουλειά και δέκα φάλτσα το μισάωρο, μόνο εγώ και ο Βέρτης βγάζουμε.
Πώς θα το κάνεις αυτό; Δεν είναι δύσκολο, Άγιέ μου. Για αρχή φρόντισε να φανώ τυχερός και να πέσω σε ένα παιχνίδι της ομάδας του κυρίου Σάββα. Ναι, αυτουνού που παίζει σε επανάληψη κάθε Κυριακή απόγευμα για να χτυπάει η Nova την Αννίτα. Μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Συν Αθηνά και χείρα Ιντέγιε κίνει. 
Αν είμαι Γκαστόνε και σκοράρει νωρίς ο Πάρντο και καθαρίσει το παιχνίδι απ’ το πρώτο ημίχρονο ο Θρύλος, θα το ρίξω στις δημόσιες σχέσεις. Θα το παίξω ένα επαγγελματικό 65%-35% (και τα σπόρια δανεικά στον Εργοτέλη), τόσο μούρλια που μέχρι και ο Πανόπουλος θα έβγαζε ανακοίνωση υπέρ μου.
Αν όμως, Άγιε μου Βασίλη, ζορίσουν τα πράγματα και αρχίσει να σουτάρει στο γάμο του Πουλίδο ο Ιντέγιε, ο Τσόρι δεν πάει για το Όσκαρ ανατροπής και το ματς είναι 0-0 στο 40΄ έχω 2 επιλογές και την κουρτίνα 3, αν δεν θέλω να δω το Ζονκ στα αποδυτήρια να μου εύχεται καλή επιτυχία.
Η πρώτη είναι να πάω πίσω απ’ τον Φορτούνη, να του πω ότι ήρθε η ώρα να πάει ταμείο ο Κόλκας και να τον φυσήξω. Αν πέσει, θα δώσω πέναλτι. Αν δεν πέσει, κακό του κεφαλιού του (του αμυντικού που δεν τον έριξε). Πάλι πέναλτι θα δώσω.
Η δεύτερη είναι, αν δω παίκτη του Ολυμπιακού 3 μέτρα μπροστά απ’ τους αντιπάλους του, να τον συγχαρώ και να τον στείλω στη μικτή ζώνη να μιλήσει στον Δημήτρη Χατζηγεωργίου για την κούρσα του. Και ο Γκεμπρεσελεσιέ όταν άφηνε πέντε μέτρα πίσω του τον Ντάνιελ Κόμεν μετάλλιο έπαιρνε, όχι υπόδειξη οφσάιντ απ’ τον Βαρούχα. 
Αν μετά έρθουν οι αντίπαλοι και αρχίσουν να γκρινιάζουν σαν τον Καραγκούνη για οφσάιντ, θα τους πω: «Φέρτε μου το βίντεο της Nova. Αν ο σπίκερ που είδε 12 ριπλέι έχει πει ότι ήταν οφσάιντ σας δίνω το λόγο της διαιτητικής μου τιμής, ότι θα το ακυρώσω». Πάντα πιάνει. 
Μετά, Άγιε μου Βασίλη, δεν θα σε χρειαστώ σε επαγγελματικό επίπεδο. Θα ‘χει απογειωθεί η καριέρα μου. Το πολύ να σου ζητήσω να κάψεις τον υπερκοριό του Θωμαϊδη, το πληκτρολόγιο του Ασβεστά και τον server του sdna.gr. Αυτά που σου ζητάνε όλα τα παιδάκια που τα ΄χει αδικήσει η άτιμη κοινωνία. Με εννοείς ή να σου κάνω και λίγο «Μμμμμμμμμμμ»;
Σε αφήνω τώρα γιατί όση ώρα σου έγραφα κέρδισε και άλλο πέναλτι ο Φορτούνης και πρέπει να το υποδείξω. Περιμένω σύντομα δώρα σου. 
Ειλικρινά δικός σου
Ο Έλληνας διαιτητής»