Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Έγκλημα χωρίς τιμωρία...


Από το Μυστήριο
Πέμπτη 5 Μαΐου 2010. Υποκατάστημα Marfin, Σταδίου 23.
Η Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης, 36 ετών, βρίσκονται νεκροί από ασφυξία, που προκλήθηκε από αναθυμιάσεις τοξικών ουσιών.
Παρακρατικοί κουκουλοφόροι έχουν ρίξει μολότοφ στο υποκατάστημα κατά την διάρκεια πορεία διαμαρτυρίας για τα πρώτα μνημονιακά μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ήταν λίγες ημέρες μετά το Καστελόριζο.
Στη συγκέντρωση αυτή είχε κατέβει πλήθους κόσμου, άνω των 100.000, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά εναντίον του Μνημονίου. Είχαν προηγηθεί κι άλλες συγκεντρώσεις τις προηγούμενες ημέρες, αλλά εκείνη την Πέμπτη ο λαός της Αθήνας είχε κατακλύσει το κέντρο. Οικογενειάρχες, νοικοκυραίοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, έδιναν το δυναμικό παρόν και η κυβέρνηση, αλλά και το τότε πολιτικό σύστημα εν γένει, δέχονταν τα πρώτα καίρια πλήγματα.
Ήταν πλέον βέβαιο ότι στην επόμενη συγκέντρωση ο κόσμος θα ήταν διπλάσιος, κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό...
Κι έτσι ανέλαβαν δράση οι γνωστοί - άγνωστοι παρακρατικοί. Για να προκαλέσουν φόβο και τρόμο στους απλούς πολίτες που απλώς ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη πτώση του βιοτικού επιπέδου τους και τη συμφωνία της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας με τους ξένους δανειστές για την άνευ όρων παράδοση της Ελλάδος.
Και εκείνη την ημέρα η Αθήνα κάηκε. Δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες καταστράφηκαν και λεηλατήθηκαν. Οι μπαχαλάκηδες είχαν σπείρει την καταστροφή και κυρίως τον τρόμο. Οι φιλήσυχοι πολίτες απλώς δεν κατέβηκαν στην επόμενη συγκέντρωση. Ο στόχος επετεύχθη. Ο λαός της Αθήνας κατατρομοκρατήθηκε και "έκατσε στα αυγά του"...
Ο φόβος υπερνίκησε την ανάγκη για διαμαρτυρία.
Τα μέτρα πέρασαν και τα αποτελέσματα τα νιώθουμε στο πετσί μας και θα τα νιώθουμε για πολλά χρόνια ακόμη.
Πέντε χρόνια μετά οι αυτουργοί, φυσικοί και ηθικοί, ακόμη αναζητούνται. Η δικαιοσύνη ακόμη δεν έχει αποδοθεί για τον χαμό των νέων αυτών ανθρώπων.
Σιγά το νέο...
Υ.Γ. 1ο. Η ίδια μεθόδευση ακολουθήθηκε και το επόμενο έτος με το εντέχνως απαξιωμένο και κατασυκοφαντημένο αποκαλούμενο ως κίνημα των "Αγανακτισμένων". Όταν στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώνονταν κάθε ημέρα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου, το παρακράτος έστειλε και πάλι τα όργανά του, τους μπαχαλάκηδες, να αμαυρώσουν και κυρίως να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις. Και τα κατάφεραν και πάλι...  
Υ.Γ. 2ο. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο εμπρησμός της Marfin αποτέλεσε μήνυμα και στον κ. Βγενόπουλο, ο οποίος είχε την εποχή εκείνη ιδιαιτέρως έντονη παρουσία στα πολιτικά, οικονομικά και αθλητικά δρώμενα με συνεχείς παρεμβάσεις. Μήνυμα ότι έχει σηκώσει πολύ το μπόι του, περισσότερο από όσο έπρεπε. Το βέβαιο είναι ότι έκτοτε η παρουσία του Βγενόπουλου σχεδόν εξανεμίστηκε...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ