Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ούτε να το σκέφτεσαι να καταψηφίσει η ΝΔ τυχόν συμφωνία...


Από το Μυστήριο
Φαίνεται ότι οδεύουμε επιτέλους προς συμφωνία με τους δανειστές. Επώδυνη μεν, συμφωνία δε, αφού η χώρα δεν αντέχει άλλο την παρατεταμένη αβεβαιότητα.
Προσωπικά μιλώντας, η συμφωνία αυτή αποτελεί άνευ άλλου ένα θετικό γεγονός. Αδιαφορώ πλήρως για το αν εκτέλεσε κυβίστηση η κυβέρνηση. Το συμφέρον της Ελλάδος είναι εντός Ευρώπης. Όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο είναι απλώς ηλίθιοι, ψεκασμένοι και φαντασιόπληκτοι λαϊκιστές. Υπάρχουν φυσικά και οι προβοκάτορες που θέλουν να πτωχεύσουμε για να γλυτώσουν τα θαλασσοδάνεια που είχαν λάβει από τις κρατικές τράπεζες και τα έχουν τσεπώσει, ή έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και θέλουν να αγοράσουν μετά τσάμπα.
Αν βέβαια ολοκληρωθεί η συμφωνία, αφού οι αντιστάσεις και αντιδράσεις θα είναι μεγάλες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Ελπίζω μόνο να μην αποτελέσει η ΝΔ, και δη η ηγετική της ομάδα, δυσάρεστη έκπληξη και φέρει αντιρρήσεις στην ψήφισή της. Ελπίζω να μην ξανακάνει το ίδιο ιστορικό λάθος, όπως το 2010, που τόσα δεινά προκάλεσε στην χώρα και την παράταξη. Όταν μάλιστα εγκαλούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καθυστερούσε να έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές. Και δεδομένου ότι η συμφωνία αυτή θα είναι ακριβώς ίδια με εκείνη που θα συμφωνούσε και η ΝΔ, αν παρέμενε στην κυβέρνηση. Θα είναι αδιανόητο το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα να αρνείται τη συμφωνία της Ελλάδος με τους Ευρωπαίους.
Η εμμονή για παραμονή στην ηγεσία της ΝΔ θα είναι εγκληματικό να συνδεθεί με το μέλλον της χώρας. Η Ελλάδα δεν ταυτίζεται με κανένα πρόσωπο, ούτε έχει ανάγκη εκείνους, που αποδοκίμασε ο λαός της λίαν προσφάτως. Αντιλαμβάνομαι ότι τους είναι δύσκολο να το αποδεχθούν, αλλά πρέπει...
Έτσι, για να έχουμε καλά ξεμπερδέματα...
Υ.Γ. Η αμφιβολία για τη στάση της ΝΔ, δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας μου...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ