Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πολιτικοί είναι, δεν είναι τίποτε κορόιδα...


Από το Μυστήριο
Είναι τουλάχιστον αστείο να ακούς σε καθημερινή βάση, υπουργούς να σχολιάζουν φαινόμενα και γεγονότα, για τα οποία μάλιστα είναι καθ' ύλην αρμόδιοι, λες και συζητούν με τους κολλητούς τους πίνοντας καφέ ή τσίπουρο.
Αν μάλιστα έπιναν τσίπουρο, θα το καταλάβαινα κιόλας.
Φυσικά τα κομάντα αυτά δεν είναι προνόμιο μόνο αυτής της κυβέρνησης. Η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των υπουργών, όσο μπορώ να θυμάμαι, έμειναν στην "ιστορία" για κάτι "χαριτωμένο" ή κάποια "έξυπνη" ατάκα που εκστόμισαν σε ανύποπτη φάση. Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, είναι οι εκείνοι που τους θυμόμαστε για το έργο τους.
Είναι οι ίδιοι που ανακαλύπτουν την Αμερική, κάθε φορά που συμβαίνει κάτι της αρμοδιότητάς τους, για το οποίο φυσικά δεν έχουν κάνει τίποτε κατά την θητεία τους.
Άλλωστε πρώτιστο καθήκον τους κατά την υπουργία τους είναι η επανεκλογή τους, και μετά να βολέψουν τους κολλητούς τους.
Είναι αυτοί που επικαλέστηκαν ότι "ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό", εκείνοι που θα λάβουν αμοιβή 12% από αυτούς που θα προσληφθούν κατόπιν της υπουργικής αποφάσεώς τους και μετά προσλαμβάνουν και τους συνεργάτες τους, αυτοί που, καίτοι είναι υπουργοί, αναλαμβάνουν συνήγοροι υπεράσπισης καταχραστών του Δημοσίου, αυτοί που είναι ερωτευμένοι με τις βουλευτικές Mercedes τους, αλλά δηλώνουν συγχρόνως "αναρχικοί"...
Οι περισσότεροι όντας εθισμένοι στην τηλεοπτική προβολή, είναι πιο πολύ ώρα στα τηλεπαράθυρα ως τηλεμαϊντανοί λέγοντας αρλούμπες, παρά στα υπουργικά γραφεία τους. Κανονικά τζάνκι.
Όταν δεν "ενημερώνουν" την κοινωνία στις εκπομπές του τίποτα, ασχολούνται με το ...κινητό τους στέλνοντας tweets. Τα τιτιβίσματα σήμερα "παράγουν" πολιτική, οπότε ας μην απορούμε και οργιζόμαστε για την ποιότητα τόσο αυτής, όσο και των πολιτικών μας.
Οι πιο γραφικοί εξ αυτών ανακάλυψαν προσφάτως και τις selfies.
Εκείνους τέλος που δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα, είναι όσους ισχυρίζονται και εξανίστανται ότι όποιος υπουργός διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, οφείλει να παραιτηθεί.
Πολιτικοί είναι φίλτατες και φίλτατοι, δεν είναι και τίποτε κορόιδα...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ