Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Στρατηγική ρήξης με τη Γερμανία προς τέρψιν του "λαού"


Από το Μυστήριο
Αν αποκλείσουμε το ενδεχόμενο οι κυβερνώντες να είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας, οι σφοδρές επιθέσεις τους εναντίον των Ευρωπαίων και κυρίως εναντίον των Γερμανών, έχουν ιδιαίτερο σημειολογικό ενδιαφέρον.
Και αυτό γιατί οι επιθέσεις αυτές εξαπολύονται αμέσως μετά από κάθε συμφωνία στο Eurogroup με την οποία συμφωνία η Ελλάδα αναλαμβάνει δεσμεύσεις. Συγκεκριμένες για τους Ευρωπαίους, αόριστες για τους κυβερνώντες.
Κάθε φορά λοιπόν που υπάρχει συμφωνία, η Κυβέρνηση σχεδόν αυτοστιγμεί επιλέγει την ρήξη και την εκ νέου όξυνση των σχέσεων με τους δανειστές.
Είναι προφανές ότι ούτε η Κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, κυρίως γιατί δεν τις πιστεύει. Ένα μεγάλο κομμάτι της Κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που την απαρτίζουν, δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούν την υιοθέτηση μέτρων που παραπέμπουν στις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Συνεπώς, δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση για νέα - οριστική - συμφωνία με τους δανειστές για την χρηματοδότηση της Ελλάδος. Ούτε εμείς θέλουμε, αλλά ούτε και οι Ευρωπαίοι πολυκαίγονται. Έτσι στην Κυβέρνηση ψάχνουν για στρατηγική ηρωικής εξόδου και σύγκρουσης, προκειμένου να πείσουν στο εσωτερικό μέτωπο ότι οι "κακοί" ξένοι είναι μόνοι υπεύθυνοι για το αδιέξοδο κατ' αρχήν, και στην επιστροφή στην δραχμή εν συνεχεία.
Και επειδή είναι πλέον βέβαιο ότι μετά την οριστική ρήξη θα επέλθει εκρηκτικό πρόβλημα ρευστότητας, στάση πληρωμών στο εσωτερικό (η οποία έχει πια ξεκινήσει στο δημόσιο και ιδιωτικό πεδίο) και ασφυκτικός έλεγχος κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, θα πρέπει από τώρα να στοχοποιηθούν οι "ένοχοι".
Θα πρέπει να δοθούν στο λαό οι δικαιολογίες εκείνες που θα απαλλάσσουν την κυβέρνηση για την οριστική καταστροφή.
Για το λόγο αυτό οι επιθέσεις εναντίον της Γερμανίας θα ενταθούν σε συχνότητα και οξύτητα στο επόμενο διάστημα για να "ευχαριστηθεί ο λαός" ότι τούτη δω η Κυβέρνηση ηρωικά υπερασπίζεται τα "δίκαιά" του.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ