Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Μαγικές εκλογικές στιγμές από τον Πρ. Παπαηλιόπουλο


Μαγικές εκλογικές στιγμές
Γράφει ο Πρόδρομος Παπαηλιόπουλος
(Πηγή : http://ellnews.com/)
Είμαστε ήδη σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς. Σε λίγες ώρες ίσως και μέρες θα γνωρίζουμε και τους ανθρώπους που θα ζητήσουν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή, από τον Φεβρουάριο.
Ήδη τα ψηφοδέλτια των κομμάτων είναι σχεδόν έτοιμα.
Ανήμερα των Θεοφανείων, όπου έβλεπες εκκλησία, δίπλα στους ιερωμένους, βρίσκονταν δεκάδες υποψήφιοι με τα παλτουδάκια τους περιποιημένοι όλοι καθώς πρέπει. Ξέχασαν και τις διαμαρτυρίες του κόσμου και τον φόβο κανενός γιαουρτιού και έδωσαν όλοι το παρών. Εκλογές βλέπετε…
Δεν μπορώ να μην πω ότι χαμογέλασα όταν είδα τον Αλέξη Τσίπρα στο λιμάνι του Πειραιά! Ο αριστερός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ποτέ δεν τον είχαμε δει έως τώρα σε εκκλησία και στο Άγιον Όρος πήγε και στο Βατικανό και στον Αγιασμό των υδάτων στον Πειραιά. Και περιστέρι άφησε να πετάξει και το καθαγιασμένο ύδωρ είδε από κοντά, έχοντας στο πλευρό του τον Γιάννη Τραγάκη από τη Ν.Δ. να του σιγοψιθυρίζει το τελετουργικό! Λίγο πιο βόρεια στη Δράμα ο Μητροπολίτης κ. Παύλος, λίγο μετά τον Αγιασμό των Υδάτων, έστελνε το δικό του μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας του ότι η χώρα δεν θέλει άθεους ηγήτορες!
Και μέσα σε όλα αυτά να μην ξεχνάμε και τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι το «κερασάκι στην τούρτα…»
Αφού ίδρυσε το Κίνημα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών, πήγε στο Αγρίνιο για την πρώτη προεκλογική του ομιλία! Η υποδοχή του αποθεωτική, από πολύ κόσμο και δεν αστειεύομαι. Όπως σας το λέω είναι. Προφανώς οι πολίτες θέλουν πάλι να μας σώσει… Θα το δούμε σε λίγες μέρες άλλωστε η κάλπη είναι κοντά…
Και τι δεν είπε ο άνθρωπος!
Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέτυχε να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και να την οδηγήσει στις αγορές. Προφανώς δεν έχει και πολύ άδικο. Για το ότι έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο ο ίδιος μάλλον το ξεχνάει!
Μίλησε για τον ορυμαγδό του ρουσφετιού που ζήσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα που διαλύθηκε η Βουλή και για την παλινόρθωση του πελατειακού κράτους που κατέστρεψε τη χώρα. Προφανώς ο ΓΑΠ δεν συμμετείχε ποτέ στις κυβερνήσεις του πατέρα του, ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που αν στη δεκαετία του 1980 δεν είχε κάποιος φουκαράς χαρτί από την κλαδική ή αν δεν αγόραζες κουπόνια του κόμματος, δεν έμπαινες σε θέση στο Δημόσιο! Ή απλά έχει κοντή μνήμη και ξεχνάει γιατί ήταν και 30άρης τότε!
Θυμήθηκε ακόμη πως το 2010 θα μπορούσε με μία απόφαση να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις αγορές και στην διεθνή οικονομία. «Ποιο θα ήταν όμως το πρώτο θύμα μίας τέτοιας απόφασης; Δεν θα ήταν ούτε η Γερμανία, ούτε οι αγορές. Αλλά η Ελλάδα και ειδικότερα ο Έλληνας πολίτης» τόνισε με νόημα, ξεχνώντας ότι επί της πρωθυπουργίας του το μοναδικό θύμα της Ευρώπης ήταν ο Έλληνας πολίτης!
Μας είπε ακόμη την περίφημη φράση ότι «η χώρα χρειάζεται την επανάσταση του αυτονόητου». Μα το έλεγε και παλιά αυτό το σύνθημα, εύηχο και όμορφο στα αυτιά του πολίτη, μόνο που δεν είδαμε στη χώρα την επανάσταση του αυτονόητου. Ούτε τη χώρα τη βιώσαμε ποτέ σαν Δανία του Νότου, όπως  ονειρευόταν ο κος Παπανδρέου.
Συνεπώς τι νέο μας λέει ο κ. Παπανδρέου; Τι θέλει να πετύχει με το κίνημα του; Τι δεν καταλαβαίνω, πείτε μου σας παρακαλώ…
Ελπίζω ο Θεός να μας φώτισε σήμερα!