Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση μομφής από την …κοινωνία


Από το Μυστήριο
Δεν χρειαζόταν η απόφαση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου για την υποβολή πρότασης εμπιστοσύνης από την Βουλή για να αντιληφθεί κανείς ότι οι «πατέρες» του έθνους έχουν απωλέσει την επαφή με την κοινωνία.
Ή ακόμη χειρότερα, την επαφή με την πραγματικότητα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα χαρακώματα «πραγματιστές» και συνιστώσες, αν θα διαγράψουν δήθεν το χρέος μόνοι τους ή θα ζητήσουν από τους δανειστές να το κουρέψουν…
Στη ΔΗΜΑΡ του 1,2% αναλώνονται σε βυζαντινισμούς για το ποιος θα ελέγχει ένα κόμμα που οι μισοί βουλευτές του έχουν ήδη φύγει και οι άλλοι μισοί ετοιμάζονται να πάρουν μεταγραφή…
Στην ΑΝΕΛ το απόλυτο δίδυμο Πάνος Καμένος – Ραχήλ Μακρή τσακώθηκαν για άγνωστο λόγο και ανταλλάσσουν εξώδικα. Το ΚΚΕ ούτως ή άλλως είναι εδώ και 97 χρόνια στον δικό τους μοναδικό πια κομμουνιστικό κόσμο.
Και μετά όλοι οι ανωτέρω αντιδικούν μεταξύ τους και επιδίδονται σε τακτικές «υψηλής στρατηγικής» με σκοπό να κερδίσουν πόντους εις βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Θου Κύριε...
Ούτε αντιλαμβάνονται και κυρίως αδιαφορούν κιόλας για όσα αντιμετωπίζει καθημερινά η κοινωνία. Πρέπει να είναι κανείς παρανοϊκός, μικρόνους ή έχων προσωπικό και δη άμεσο συμφέρον για να ασχολείται με τα τεκταινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ή δημοσιογράφος, που στο κάτω – κάτω την δουλειά τους κάνουν, αν η δημοσιογραφία είναι τελικά επάγγελμα και ουχί «λειτούργημα» όπως μας «πείθουν» σε καθημερινή βάση όλοι αυτοί οι άξιοι εκπρόσωποί τους.
Όταν η 30η Σεπτεμβρίου αποτέλεσε «μαύρη Τρίτη» της ελληνικής κοινωνίας από τα δυσθεώρητα χαράτσια που κλήθηκε ετσιθελικά να πληρώσει, και η επίσημη ανεργία έχει καθηλωθεί επισήμως στο 27-28%, με τη στάση και συμπεριφορά τους τα εθνικά μας κομάντα δείχνουν ότι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα καθημερινά μας προβλήματα.
Πρόσφατα, μία πανελληνίως άγνωστη βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ανερυθρίαστα ότι μπορεί να ζήσει και με 1.500 ΕΥΡΩ. Και δυστυχώς το πίστευε αυτό που έλεγε, αδυνατώντας να αντιληφθεί το μέγεθος της προκλητικής μπούρδας της, ούσα εκτός τόπου και χρόνου, όπως και η πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων της.
Όσο όμως αυτοί που μας αντιπροσωπεύουν δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία, καθώς δεν θα προέρχονται από τα σπλάχνα της, φίλτατες και φίλτατοι μην έχετε καμία ελπίδα ότι θα αλλάξει οτιδήποτε στην χώρα και στην ζωή μας.
Και την κύρια ευθύνη έχουμε εμείς που τους ψηφίζουμε, και ουδείς άλλος.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ