Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Καλά μας κάνουν...


Από το Μυστήριο
Οι δηλώσεις του κ. Τραγάκη στην Ελευθεροτυπία εξηγούν κι αυτές με τη σειρά τους πως η Ελλάδα χρεοκόπησε, μια και εμείς, ο ελληνικός λαός, επιλέξαμε όλους αυτούς τους ολίγιστους για να μας εκπροσωπούν.
Ανερυθρίαστα λοιπόν ο επί δεκαετίες βουλευτής ΝΔ (εκλέγεται από το 1974 σύμφωνα με το βιογραφικό του !!!) και Αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε : «Ναι, πριν από 10 χρόνια είχαμε τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη για τα Tor Mi1 και TPQ37 του Άκη Τσοχατζόπουλου στις μίζες της εταιρίας Ντρουμίλαν, αλλά και του Γιάννου Παπαντωνίου στο πάρτι των προμηθειών στις ένοπλες δυνάμεις. Αλλά δυστυχώς εκεί σταματήσαμε».
Χωρίς αιδώ, ελαφρά τη καρδία, λες και δεν συμβαίνει τίποτε, ο εν λόγω παραδέχθηκε ότι εδώ και 10 χρόνια όλοι γνώριζαν ότι υπήρχαν αποδείξεις για τις μίζες, αλλά ουδενός ίδρωνε το αυτί του.
Η δήλωση αυτή φανερώνει την ελαφρότητα με την οποία διαχειρίστηκαν οι πολιτικοί τη διαφθορά και τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, των χρημάτων δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων.
Φανερώνει επίσης και την ομερτά που επικρατούσε στην ελληνική Βουλή που προστάτευε και προστατεύει τα λαμόγια και τους καταχραστές.
Φανερώνει τέλος πόσο φταίμε που ανεχθήκαμε και εν πολλοίς ανεχόμαστε ακόμη, να ορίζουν το μέλλον μας άτομα ολίγιστοι και ανίκανοι.
Καλά όμως να πάθουμε. Εμείς φταίμε και κανείς άλλος.
Πάντως κρίνοντας την ανθρωπογεωγραφία της σημερινής Βουλής και κυρίως αυτής που φαίνεται ότι θα την διαδεχθεί, παρατηρεί κανείς ότι δεν μάθαμε το μάθημά μας. Τίποτε.
Από το κακό στο χειρότερο οι επιλογές μας...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ