Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Χρυσή Αυγή ή Χρυσή ευκαιριακή πολιτική;‏


Από τον πρώτο τυχόντα
Στα όσα εύστοχα σχολιάζουν οι συνάδελφοι μου στο blog, θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα. Κάτι το οποίο καταδεικνύει για μία ακόμα φορά την έλλειψη πολιτικής παιδείας και την ανωριμότητα των πολιτικών μας σχηματισμών, εν αντιθέσει με αυτούς άλλων χωρών της Ευρώπης.
Η οικονομική κρίση, όντως, συνέβαλε στην άνοδο των δημοσκοπικών ποσοστών της Χ.Α. Αλλά πως ένα κόμμα με ναζιστική κατά βάση ιδεολογική βάση και με αρχηγικά μέλη "γνωστά - άγνωστα" στις κρατικές αρχές ασφάλειας, εισέρχεται πανηγυρικά.... στο ελληνικό κοινοβούλιο;
Προ των δύο συνεχόμενων εκλογών που προηγήθηκαν, τα δύο έως τότε μεγάλα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τα γνωστά παπαγαλάκια των μεγάλων καναλιών, επιδόθηκαν σε έναν αγώνα υποστήριξης και πριμοδότησης των ποσοστών της Χ.Α. Γιατί;
Το ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο ήθελε να "κόψει" από την άνοδο του βασικού αντιπάλου της, της ΝΔ, ενώ η ΝΔ φοβόταν από μία ενδεχόμενη επιτυχή εμφάνιση του ΛΑΟΣ με τη δεξιά ρητορική της λαθρομετανάστευσης και της πολιτικής επένδυσης στην ξενοφοβία και τον αντισημιτισμό. Τα ΜΜΕ με τεχνικές "αποκλεισμού" και προσπάθειας περιθωριοποίησης, οδήγησαν τμήμα του εκλογικού σώματος στην αντίδραση και στην ψήφο διαμαρτυρίας...δημιουργώντας το κοινοβουλευτικό φαινόμενο- παράδοξο της Χ.Α.
Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά με το μόρφωμα αυτό, αλλά το να απαγορεύσεις έναν σχηματισμό γιατί διατείνεται ότι η χρήση βίας δεν είναι ο σκοπός αλλά το μέσον για την επίτευξη του στόχου, του όποιου πολιτικού στόχου θεωρεί αυτό σωστό, είναι για μένα ατυχές. Όχι γιατί συμφωνώ με τη χρήση βίας, αλλά γιατί πρώτα θα πρέπει να απαγορευτεί σε ακροαριστερές οργανώσεις η κάθοδος σε εκλογές, μιας και η ρητορική τους δεν διαφέρει πολύ από αυτήν της όποιας Χ.Α.
Και με την ανωριμότητα των πολιτικών μας και της πολιτικής σκέψης και πρακτικής και τη συνακόλουθη "ωριμότητα" της τέταρτης εξουσίας  (.......;;;) των ΜΜΕ, μην σας κάνει εντύπωση εάν δούμε και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην επόμενη βουλή!!!!
Μετά τιμής
Ο πρώτος τυχόν