Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Η μεγάλη ευκαιρία ανανέωσης της ΝΔ


Από το Μυστήριο
Δεν έχω σταματήσει από τούτο δω τον ιστοτόπο, να αναφέρω ότι η μεγαλύτερη αδυναμία που αντιμετωπίζει εδώ και πολλά χρόνια η ΝΔ είναι ότι έχει επί της ουσίας κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την κοινωνία με την παράταξη.
Το γεγονός αυτό έχει ως άμεση συνέπεια να μην είναι δυνατή η διαρκής ανανέωσή της με νέα, άφθαρτα και επιτυχημένα πρόσωπα, προερχόμενα από την κοινωνία. Πρόσωπα δηλαδή αναγνωρισμένα στον χώρο εργασίας τους, από την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, από τις ικανότητές τους.
Έτσι οι πραγματικοί εκπρόσωποι της κοινωνίας, σπλάχνα αυτής, οι οποίοι είναι σε θέση να μεταφέρουν τα προβλήματά της, τις αγωνίες της, τις προτάσεις της, δεν έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν, όντας αποκλεισμένοι από την παλαιοκομματική νομενκλατούρα και τις πρακτικές της.  
Η επανασύνδεση όμως του κόμματος της ΝΔ, αλλά και κάθε κόμματος, αποτελεί μείζον θέμα Δημοκρατίας. Η κοινωνία πρέπει να εκφράζεται και κυρίως να ακούγεται θεσμικά. Πόσω μάλλον σε συνθήκες πολέμου, όπως οι σημερινές.
Πριν την εκλογή του προηγούμενου γραμματέα της ΝΔ, είχα αναφέρει ότι αποτελεί εθνική ανάγκη, η ΝΔ να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες της στους νέους ανθρώπους προκειμένου να εκφραστούν και κυρίως να αναλάβουν δράση και ευθύνες (βλ. Ο νέος Γραμματέας της ΝΔ θα σηματοδοτήσει την επανασύνδεση της παράταξης με την κοινωνίαhttp://ed-mysterious.blogspot.gr/2012/08/blog-post_1818.html)
Έγραφα λοιπόν τότε "Σε αυτό όμως το χρονικό σημείο, έχω την άποψη ότι θα πρέπει επιτέλους να δοθεί η ευκαιρία στη νεολαία να πάρει θέση, να πρωταγωνιστήσει. Να δοθεί δηλαδή η ευκαιρία στην γενιά εκείνη των ανθρώπων που πλήττεται περισσότερο ίσως από την κρίση, να αναλάβει δράση και να προτείνει λύσεις. Η επιλογή ως νέου γραμματέα, ενός νέου ανθρώπου θα δώσει το στίγμα της ουσιαστικής αλλαγής."
Σήμερα νομίζω ότι για πρώτη φορά δίνεται η ευκαιρία η νέα γενιά να πάρει τα ηνία, γεγονός καθ' όλα σημαντικό για μία συντηρητική παράταξη που ιστορικά δυσκολεύεται να αποδεχθεί την ανάγκη ανανέωσής της.
Έχω την τύχη να γνωρίζω τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Γνωρίζω ποιος είναι και ποιες είναι οι ικανότητές του. Για το λόγο αυτό θεωρώ ότι ο Ανδρέας έχει την ιστορική ευκαιρία, ως ο νέος Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, να δώσει το έναυσμα για την επανεκκίνηση της, τόσο οργανωτικά, όσο - κυρίως - φέροντας εις πέρας τις διαδικασίες ανανέωσης και επανασύνδεσης της παράταξης με την κοινωνία.
Η αρχή έγινε με την εκλογή στη νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πάρα πολλών ικανότατων προσώπων, παλαιών Οννεδιτών στην πλειοψηφία τους, που καθημερινά αγωνίζονται στον επαγγελματικό τους μετερίζι, και στους οποίους μέχρι σήμερα δεν είχε δοθεί η ευκαιρία και δυνατότητα να συμμετάσχουν και να προσφέρουν. Για πρώτη φορά ίσως από τα φοιτητικά μου χρόνια, η σύνθεση της ΠΕ ή ΚΕ για εμάς τους παλιότερους, μου είναι τόσο οικεία.
Είμαι πραγματικά πεπεισμένος ότι η προσπάθεια αυτή έχει όλες τις προϋποθέσεις να επιτύχει.
Με το καλό.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ