Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Ο Έλληνας μπαμπουίνος του Παβλόφ



Από τον SA
Εδώ και τρία χρόνια ψηφίζονται μέτρα. Κάθε νομοσχέδιο κοστίζει μερικά δισ. ευρώ και βυθίζει την ελληνική οικονομία όλο και περισσότερο στην ύφεση με αποτέλεσμα σήμερα να βρισκόμαστε ήδη στον 5ο προς 6ο χρόνο ύφεσης και με 25% ανεργία.
Κάθε φορά θέτουν στον ιθαγενή το ίδιο δίλημμα και του λένε ότι θα έρθει η ανάπτυξη και κάθε φορά και σταθερά ο ιθαγενής το χάφτει. Αύριο το τερματίζουν κιόλας. Του λένε του μπαμπουίνου ότι ψηφίζουν τα πιο υφεσιακά μέτρα που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα.
Του λένε ότι τα μέτρα θα κοστίσουν στην οικονομία 32 έως 38 δισ.€, δηλαδή πολύ περισσότερα από την δόση. Τα χρήματα της δόσης θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (με αντίστοιχη χρέωση του ελλ.δημοσίου) και την εξυπηρέτηση των δανειστών.
Ούτε ψίχουλο δεν θα πάει στην αγορά και οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν από τα έσοδα του κράτους και όχι από την δόση (δηλ. αν έχεις πλεόνασμα πληρώνεις, αν δεν έχεις κόψε το λαιμό σου). Ο μπαμπουίνος όμως εξακολουθεί και πιστεύει πως αν δεν πάρουμε τα μέτρα θα χρεωκοπήσουμε, ενώ αν τα πάρουμε θα έρθει η ανάπτυξη.
Πότε;
"Μετέπειτα".
Ο Έλληνας μπαμπουίνος του Παβλόφ.
SA