Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Καλό το ανέκδοτο με τις υποκλοπές του ΔΝΤ, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;


Από το Μυστήριο
Θα μου φαινόταν ιδιαιτέρως "μυστήριο" να έστησε το Μαξίμου την υποκλοπή των συνομιλιών των αξιωματούχων του ΔΝΤ και την διαρροή τους εν συνεχεία στα Wikileaks.
Δεν έχουν ούτε τα κότσια, ούτε τις ικανότητες, ούτε την δυνατότητα υψηλής στρατηγικής (ο Καρανίκας είναι εξάλλου ο υπεύθυνος για το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης...), ώστε να σχεδιάσουν και φέρουν εις πέρας αυτή τη μεθόδευση. Δεν έχουν άλλωστε στο παλμαρέ τους ανάλογη "επιτυχία"...
Ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης, η ΕΥΠ;
Δηλαδή η ΕΥΠ έλαβε εντολή από την κυβέρνηση και ενήργησε για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτόνομα, χωρίς να λάβει προηγουμένως τη σύμφωνη γνώμη των μυστικών υπηρεσιών που την ελέγχουν πλήρως από τη γένεσή της.
Δηλαδή οι Αμερικάνοι έδωσαν το Οκ για τις υποκλοπές ή έγιναν ερήμην τους και τις έμαθαν μετά τη διαρροή στα Wikileaks;
Αν δεν ήταν η ΕΥΠ, ποιος ενήργησε τις υποκλοπές για την ελληνική κυβέρνηση;
Ας είμαστε σοβαροί.
Το ζήτημα δεν είναι ποιος υπέκλεψε τις συνομιλίες, αλλά ποιος έδωσε την εντολή και κυρίως ποιος είχε συμφέρον από την αποκάλυψη αυτή. Ποιος ήθελε να στριμώξει το ΔΝΤ στην γωνία προκειμένου να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του για τη μείωση του ελληνικού χρέους ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Με τις υποκλοπές το ΔΝΤ βρέθηκε απολογούμενο και σε άμυνα. Οι εντυπώσεις είναι εις βάρος του. Επόμενο είναι η διαπραγματευτική του θέση να τρωθεί.
Το ΔΝΤ απαιτεί να μειωθεί το ονομαστικό χρέος, δηλαδή να χάσουν τα χρήματά τους τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. που δάνεισαν την Ελλάδα, χωρίς το δάνειο του ΔΝΤ να συμμετέχει στο κούρεμα.
Συνεπώς ποιους δεν συμφέρει, ή καλύτερα μάλλον, ποιους ζημιώνει τυχόν μείωση του χρέους;
Σε αυτό τον κύκλο "υπόπτων" θα πρέπει να αναζητηθούν τόσο οι δράστες, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί των υποκλοπών.
Το μείζον ερώτημα που ανακύπτει είναι γιατί η Ελλάδα διαφωνεί με το ΔΝΤ για τη μείωση του χρέους. Ποιον εξυπηρετεί η στοχοποίηση του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου ότι στο ζήτημα του χρέους υποτίθεται ότι συμφωνούν.
Οι λεονταρισμοί του Μαξίμου και οι πομπώδεις καταγγελίες του ΔΝΤ είναι αστείες χαρακτηρισμού για ψεκασμένους ιθαγενείς, πόσω μάλλον όταν ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος, ΥΠΟΙΚ, το παρακαλούσε να επιστρέψει με την από 23.7.2015 επιστολή του (βλ. "Το Μυστήριο Σχόλιο της ημέρας (03.4.2016)", http://ed-mysterious.blogspot.gr/2016/04/0342016.html).
Εκτός και αν όλη η υπόθεση είναι στημένη από όλους τους συμμετέχοντες, Ε.Ε. - ΔΝΤ - Ελλάδα, προκειμένου να περάσουν πιο εύπεπτα τα μέτρα. Ίδωμεν.
Αν παρελπίδα πάντως έχει στήσει η Κυβέρνηση αυτό το σκηνικό, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, θα υποστεί ανάλογο στραπάτσο με εκείνο του περσινού καλοκαιριού. Και τότε δεν θα την γλυτώσουμε με τίποτε...
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ