Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Τα 400 χρόνια «εθνικής κληρονομιάς»...


Από το Μυστήριο
Ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Υπουργός Εξωτερικών της αυτής κυβέρνησης, Πρόεδρος του πάλαι ποτέ πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, ξεπέρασε ακόμη και τον Ερντογάν.
Ο οποίος Πρόεδρος της Τουρκίας ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στα Βαλκάνια, αφού πρώτα αποκάλυψε ότι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και ουχί ο Κολόμβος. Και ο Ερντογάν δικαιολογείται, Τούρκος είναι...
Χαρακτήρισε λοιπόν ανερυθρίαστα ο κ. Βενιζέλος «εθνική κληρονομιά» τα 400 χρόνια της Τουρκοκρατίας σε συνέντευξή του σε τουρκικό κανάλι.
Φυσικά και δεν πρόκειται για φραστικό λάθος του ευφραδούς κ. Βενιζέλου. Είχε σκοπό που τα δήλωσε.
Είτε πιστεύει πραγματικά αυτά που είπε, είτε τα είπε για να ευχαριστήσει τον "διεθνή παράγοντα", η ουσία των δηλώσεών του είναι ξεκάθαρη.
Εντάσσεται στην λογική του ραγιαδισμού της πολιτικής ελίτ του τόπου έχει οδηγήσει την Ελλάδα σε κατάσταση ημι-φιλανδοποίησης από την κρίση των Ιμίων και εντεύθεν (ενδεχομένως και προγενέστερα, από τον εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο).
Υιοθετώντας πολιτική υποχωρητισμού και κατευνασμού έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας, το μόνο που έχει «κατορθώσει» είναι η Ελλάδα να είναι η μόνη γειτονική χώρα της Τουρκίας που η πολιτική Ερντογάν -  Ντοβούντογλου έχει επιτύχει τις επιδιώξεις της.
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ