Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ... ΜΠΟΡΕΙΣ !!!


Από το Σεμνό & Ταπεινό
Ότι το καραγκιοζιλίκι έχει καταστεί «δευτέρα φύσις» της ημεδαπής πολιτικής μας σκηνής δεν είναι καινούρια διαπίστωση. Απλά, το πράγμα όσο πάει και σοβαρεύει, χρήζον, πλέον, και ειδικής παρακολούθησης, ου μην και φαρμακευτικής αγωγής....

Εξύπνησε, λοιπόν, ένα πρωί ο sexy-Alexis και άρχισε να μαζεύει υπογραφές για να προκαλέσει δημοψήφισμα με αφορμή την πώληση της μικρής ΔΕΗ.
Και αναρωτιέμαι, τώρα, εγώ ο τάλας και αδαής. Καλά, αυτός ο «χριστιανός» δεν μας είχε σκοτίσει τον κουνενέ ότι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές ήταν το δημοψήφισμα που δεν έγινε τον Νοέμβριο του 2011;
Αυτός δεν ήταν που είχε καταστήσει τις τοπικές εκλογές στη Σαλονίκη ως δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ; Γιατί, άραγε, δεν έθετε «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα και για το θέμα της ΔΕΗ;
Αλλά, για να το πάω και παραπέρα, γιατί δεν έθεσε και «δημοψηφισματικό» χαρακτήρα στις εκλογές των τοπικών αρχόντων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας για το γήπεδο της ΑΕΚ; Αλλά, ξέχασα, τότε το «πουλέν» του – Ρένα Δούρου – ήταν υπέρ του γηπέδου, ενώ τώρα (μετά τις εκλογές) είναι κατά!!! Γιατί, όμως; Γιατί δεν ζητά πρώτα ένα τοπικό δημοψήφισμα και μετά να πάρει θέση για το επίμαχο νομοσχέδιο;
Επίσης, του προτείνω, να κάνει δημοψήφισμα και σχετικά με τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική (άλλο θέμα που καίει!). Αλλά, εκεί το ερώτημα να μην είναι, αν οι πολίτες θέλουν ΧΥΤΑ ή όχι, αλλά εάν θέλουν να συνεχίσουν να ζουν με τους βόθρους (δηλαδή μες στα σκατά) εν έτη 2014.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, εάν, πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε στη «συμμετοχική δημοκρατία» (για να θυμηθούμε και τον υπέρλαμπρο τ. Prime Minister George), θα μπορούσε να θέσει τις βάσεις ξεκινώντας από τοπικές πρωτοβουλίες αναλόγου χαρακτήρα (συμβαίνει πχ στην Ελβετία).
Αλλά εδώ, με αυτή τη μαξιμαλιστική τακτική αποδεικνύει, για άλλη μία φορά, ότι η εν Ελλάδι «Αριστερά» έχει γραμμένη τη δημοκρατία και τους κανόνες της στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Αυτό, ασφαλώς, δεν είναι μία αυθαίρετη προσωπική εκτίμηση, αλλά ιστορική πραγματικότητα, την οποία ουδείς δύναται να αμφισβητήσει.
Διότι, και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάθε «αριστερή» αντιπολίτευση, διαχρονικά στην Ελλάδα (περιλαμβανομένου και του αλήστου μνήμης ΠΑΣΟΚ), πάντοτε επένδυε στις «δυναμικές» μειοψηφίες, επιχειρώντας να καταλύσει στα πεζοδρόμια τη δημοκρατική νομιμότητα, αμφισβητώντας, κατ’ ουσίαν, την αρχή της δεδηλωμένης.
Στο πλαίσιο αυτό, εξάλλου, δεν προκαλεί καμία απολύτως έκπληξη (σίγουρα όμως προκαλεί θυμηδία) η προτροπή του Κατρούγκαλου προς τους επιταγμένους εργαζομένους της ΔΕΗ να προβούν σε «πολιτική ανυπακοή». Θυμίζω ότι ο εν λόγω Κατρούγκαλος, πρώην Πασόκος (τι πρωτότυπο), είναι πλέον εκλεγμένος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και, το κυριότερο, Νομικός και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου !!!!!!!!!!! Γύρευε τι δίδασκε τόσα χρόνια στα παιδάκια!
Μετά και από αυτά, επομένως, δεν είναι διόλου τυχαίο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κολλημένος σε αυτά τα τραγικά ποσοστά, καίτοι με τις πολιτικές, κοινωνικές και εν γένει οικονομικές συνθήκες θα έπρεπε να καλπάζει προς την αυτοδυναμία.
Αλλά, όσο μαλάκας και αν είναι ο Έλληνας (και το έχει αποδείξει αρκετές φορές με την ψήφο του), τώρα ειδικά αναμένει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αξιοπιστία από αυτούς που αυτοαναγορεύονται σε wanna be σωτήρες του.
Αυτά προς γνώση...
ΥΓ: Εννοείται ότι τόσον καιρό δεν αποφεύγω να σχολιάσω τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ... Απλά έχω μείνει άφωνος με τις επιλογές!
Υγιαίνετε και προσοχή .... Ξανασφίγγουν οι ζέστες οσονούπω.
Σεμνός & Ταπεινός