Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η καλύτερη κυβέρνηση ΟΛΩΝ των εποχών


Από το Μυστήριο
Σε πείσμα όλων εκείνων των κομπλεξικών και κακεντρεχών, θα τολμήσω, φίλτατες και φίλτατες, και θα πω αλήθειες που κάποιοι τρέμουν να ομολογήσουν.
Αυτή η Κυβέρνηση είναι μακράν από τις καλύτερες που έχουν ποτέ ανακοινωθεί. Ίσως η τελευταία του Ράλλη το 1980 ή εκείνη του Ανδρέα το 1988 από το Χέρφιλντ, να είναι κάπως πιο επιτυχημένες.
Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχει. Άλλωστε πως είναι δυνατό να αποτύχει κυβέρνηση που έχει υπουργό με όνομα Γκίκα Χαρδούβελη.
Βέβαια, θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.
Λείπουν πρόσωπα που θα έδιναν μεγαλύτερη ώθηση προς την ...ανάπτυξη. Η οποία ανάπτυξη είναι πια σαφές ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να έλθει μια ώρα αρχύτερα.
Λείπει κατ' αρχήν ο τιτανοτεράστιος Μιχάλης Λιάπης.
Επίσης ο μοναδικός Κίμων Κουλούρης, που πρώτος αυτός έδωσε τις μάχες του στις λαϊκές αγορές εναντίον της ακρίβειας των οπωροκηπευτικών. Και τώρα κάποια γατάκια προσπαθούν να τον μιμηθούν.
Μέγα πολιτικό ζήτημα η μη υπουργοποίηση του Άρη. Για να μη πω ότι πρόκειται για αδικία, μετά το καταπληκτικό ποσοστό που πέτυχε στο Δήμο Αθηναίων.
Ούτε καν ο κ. Ταμήλος δεν αξιοποιήθηκε.
Ή o κ. Σκανδαλίδης από τον χώρο της πασοκάρας. Ω, θεέ μου, παραλίγο να ξεχάσω τον κ. Μπίστη, τον ορισμό της Κεντροαριστεράς !!
Αδικήθηκαν όμως πολλοί από εκείνους που αποπέμφθηκαν.
Κακώς, κάκιστα αποπέμφθηκε ο κόκκινος Πάνος (ο μόνος βουλευτής Β΄ Αθηνών που στήριξε τον κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές, για να μην ξεχνιόμαστε...).
Αδικήθηκε ο Άδωνις που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, καθώς πλακώθηκε με όποιον μιλούσε ελληνικά στον χώρο της υγείας. Για να τον ποτίσουν τελικά πίκρες.
Η ανακοίνωση του κ. Σαμαρά έδωσε όμως χαρές σε πολλούς. Έτσι έγιναν υπουργοί από το πουθενά (μερικοί ούτε στο πιο τρελό όνειρό τους δεν το είχαν δει) και εξαιρετικά χαρούμενοι οι κύριοι Ντινόπουλος (όλε !!!) και Κικίλιας (ξανά όλε !!!), Λοβέρδος (πάλι στο προσκήνιο ο Ανδρέας...), και η Σοφία Βούλτεψη. και υφυπουργοί οι κύριοι Γιακουμάτος (τρεις φορές όλε !!!) Κουκοδήμος και οι κυρίες Άντζελα Γκερέκου - Βοσκοπούλου και Παπακώστα (χωρίς περεταίρω σχόλιο). Δυστυχώς δεν γνωρίζω τους υπόλοιπους υπουργοποιημένους πασόκους για να έχω άποψη.
Ευτυχώς διατηρήθηκαν στη θέση τους ο Μιλτιάδης, η Όλγα και η Φώφη.
Κατόπιν των ανωτέρω είναι πια σαφές ότι ο Αλέξης από εχθές πρέπει να τρέμει...
Υ.Γ. Μακράν το πιο εύστοχο που διάβασα για τον ανασχηματισμό : "Ο Σημίτης είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός. Είναι πρωθυπουργός από το 1996 !!!"
Τα Σέβη μου
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ