Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ελλάς ολέ ολέ…


Από τον Πρόδρομο Παπαηλιόπουλο
(Πηγή : http://zeronews.gr)
Εγώ τώρα ποιόν να προτιμήσω τον Αντώνη Σαμαρά ή τον Γιώργο Σαμαρά; Πόσες χαρές μου έχει δώσει ο πρώτος και πόσες ο δεύτερος;
Προτιμώ τον δεύτερο φυσικά έχει μεγάλο διασκελισμό, αναστατώνει τις άμυνες, τον λατρεύουν στην Σκωτία, όσο έπαιζε στην Σέλτικ, είναι και καλό παιδί. Ο πρώτος προσπαθεί μεν αλλά παίζει πολύ άμυνα και όσο για… χαρές δεν τις έχει δει κανείς ως τώρα... Θα προτιμήσω τον Γιώργο Σαμαρά!
Ακόμη, ποιόν να προτιμήσω τον Γερόλυκο της μπάλας τον Γιώργο Καραγκούνη, ή τον γερόλυκο της Β Αθήνας Γεράσιμο Γιακουμάτο; Ο πρώτος είναι η ψυχή της Εθνικής, κρατά ψηλά τη σημαία έχει πετύχει κρίσιμα γκολ και είναι από τους πρωτεργάτες του Εuro 2004, τότε που ολόκληρη η Ελλάδα πήγε στον 7ο ουρανό! Ο δεύτερος είναι γιατρός, πίνει καφέ στο Κολωνάκι τα λέει σταράτα στα κανάλια γίνεται και πλάκα που και πού, κάπου μπλέχτηκε και το ονοματάκι του σε κάτι ατασθαλίες, αλλά αυτά θα τα βρεί το ΣΔΟΕ.
Θα προτιμήσω λοιπόν κι εδώ τον Γιώργο Καραγκούνη!
Πάμε και παραπέρα. Ποιός είναι καλύτερος ο Κώστας Μήτρογλου ή ο Ανδρέας Λοβέρδος; Και οι δυο άρρωστοι Ολυμπιακοί. Συμπαθείς φυσικά, μα ο πρώτος βάζει γκόλ σαν πολυβόλο. Περνάει την μπάλα στο τέρμα από το μάτι της βελόνας. Είναι ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής που πήρε επάνω του την υπόθεση πρόκριση στο μπαράζ με τη Ρουμανία, πετυχαίνοντας το χρυσό γκόλ εκτός έδρας με το οποίο σφραγίστηκε η πρόκριση στα τελικά της Βραζιλίας. Ο Α. Λοβέρδος είναι ο υπουργός που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, που τα φτιαξε με τον Βενιζέλο, που μάλωσε κι έφυγε και μετά τα ξανάφτιαξε για να γυρίσει τώρα...με την ΕΛΙΑ! Πέρασε από πολλά υπουργεία και να σου και πάλι υπουργός Παιδείας αυτή τη φορά. Κι εδώ η επιλογή μου είναι Μήτρογλου. Σκοράρει στα σίγουρα!!!
Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζω μερικώς, αν θέλετε, τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Ευτυχώς οι ώρες περνάνε γρήγορα και το Σάββατο είναι κοντά.
Η ώρα της Εθνικής έφτασε. Και αυτή η Εθνική ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων κατάφερε και πήγε Βραζιλία και μετέχει στη μεγάλη την κορυφαία γιορτή του ποδοσφαίρου!
Και μπορεί να πάει και πιο ψηλά. Η άλλη «Εθνική» αυτή των πολιτικών τι θα κάνει; Θα καταφέρει επιτέλους κάτι θετικό για την πατρίδα;
Σάββατο 19.00 Ελλάς-Κολομβία. Η γιορτή αρχίζει...
Ελλάς ολέ ολέ δεν σταματώ να τραγουδώ ποτέ...