Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ένα εύστοχο άρθρο του Α. Καρπετόπουλου με τις "καλύτερες" δηλώσεις του Βλάση Τσάκα



Τσακιάδας το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν...
Του Αντώνη Καρπετόπουλου
(Πηγή : http://www.sport.gr)
Γιατί δεν πίστεψα ποτέ στον Τσάκα και τους Πρίγκιπες του; Πιθανότατα γιατί εγώ τον Τσάκα, όταν μιλάει τον ακούω πολύ προσεχτικά. Μετά το τέλος ενός ακόμα κεφαλαίου της Τσακιάδας, παραθέτω απλά ένα ποτ πουρί από δηλώσεις του για να κάνω κατανοητό πόσο απίστευτο είναι να τον πιστεύεις: 
 - 24 Σεπτεμβρίου του 2011 "Ήταν μια φίλη μου από την Αργεντινή, η κ. Πατρίσια και είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με μπίζνες στην Ελλάδα. Ήθελαν να επενδύσουν ένα σημαντικό ποσό και της είχα προτείνει τον ΠΑΟΚ. Για εμένα ο ΠΑΟΚ ήταν μπίζνα, εδώ μιλάμε για αγάπη".
- 19 Νοεμβρίου του 2011: "Εγώ και ο πρίγκιπας είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα της ομάδας και την ισοπαλία. Όταν έρθει με το καλό στην Ελλάδα, θα ανακοινώσει το πριμ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν νίκησε στο «Καραϊσκάκης»".
- 20 Νοεμβρίου 2011: «Μα είναι δυνατόν να μην βλέπετε τους λόγους της επένδυσης; Τις τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται στη χώρα που λέγεται Ελλάδα;»
- 22 Νοεμβρίου  2011:  "Πολύ καλά πάνε οι συζητήσεις. Η συμφωνία φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί, αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενος. Συνεχίζεται η συνάντηση. Λίγο με απασχολεί πότε θα μπουν οι υπογραφές. Τα τυπικά θέματα λίγο με απασχολούν. Όταν δίνω τα χέρια, για μένα είναι deal. Αν προλάβουν μέχρι τις 19:00-19:30, καλώς. Οι Άραβες πρώτα δίνουν τα χέρια και μετά υπογράφουν.
- 24 Νοεμβρίου 2011: «Ροναλντίνιο. Αυτός είναι. Έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά. Η μεταγραφή αυτή θα είναι καθαρά χορηγία του πρίγκιπα και όχι του ΔΣ. Ο Ροναλντίνιο ακουγόταν για τον Ολυμπιακό, όταν ανέλαβε ο Μαρινακης, αλλά δεν προέκυψε κάτι. Είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία, ο Ολυμπιακός δεν διέθετε τα συγκεκριμένα χρήματα. Ο Ροναλντινιο θα έπαιρνε τραίνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα, περπατώντας, καθώς βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Η μεταγραφή αυτή θα αγγίξει τα 30 εκ. ευρώ. Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Πρίγκιπα, θα κλείσει η μεταγραφή. Θα είναι καλό παιδί, δεν θα ξενυχτάει. Θα έρθει στον Παναθηναϊκό με ένα συμβόλαιο που αγγίζει τα 7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως».
- 30 Νοεμβρίου 2011: «Όταν βλέπεις μια πόρτα ξεκλείδωτη και έχεις την ευκαιρία να την ανοίξεις, την ανοίγεις. Θεωρήσαμε καλό να κάνουμε μια πρώτη κουβέντα και να δώσουμε ραντεβού για νέα επαφή στα μέσα Δεκέμβρη όπου ο Ροναλντίνιο θα είναι στην Ελλάδα. Δεν έχουμε μπει σε λεπτομέρειες. Ό,τι χρειαστεί θα γίνει. Ο Φερέιρα έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να αξιοποιήσει έναν τέτοιο παίκτη. Ο Ροναλντίνιο μπορεί να πάρει μόνος του το πρωτάθλημα. Ακόμα και αν κάθεται μόνος στο κέντρο».
 - 2 Δεκεμβρίου 2011: "Χρησιμοποιήσαμε τον Παναθηναϊκό. Ήταν σε ξηρασία μετά τη φουρτούνα της πολυμεχικότητας. Το χρειαζόταν πολύ αυτό ο Παναθηναϊκός. Οι επενδυτές εκεί κάτω δεν ήξεραν τον Παναθηναϊκό αλλά όταν ''έσκασε'' το ντιλ όλοι στην Αραβία μιλούσαν για τον σύλλογο. Αυτή τη στιγμή ο πρίγκιπας έχει ερωτευτεί την ομάδα και ασχολείται ενεργά. Μέσα στην επόμενη βδομάδα όλα θα έχουν τελειώσει και η ομάδα μετά τις απαραίτητες".
- 22 Δεκεμβρίου 2011: «Παρακαλώ τον κύριο Γερουλάνο να σοβαρευτεί και να περάσει επιτέλους το νόμο. Δε γίνεται μια τόσο σοβαρή επένδυση να καθυστερεί στην ελληνική Βουλή. Εκτός αν δεν μας θέλουν οπότε να μας το πουν». 
- 17 Ιανουαρίου 2012: «Έχουν προσφέρει πολλά οι Βαρδινογιάννηδες αλλά όχι όσα θα μπορούσαν και πρέπει να τους κατακρίνουμε που δεν κάνανε αρκετά. Όσον αφορά το ντιλ, οι Αραβες που αναλάβανε τη Σίτι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Η συμφωνία με την Σίτι έγινε σε διάστημα 4,5 μηνών αλλά ξέρεις πια είναι η διαφορά μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας; Πόσες αθλητικές εφημερίδες υπάρχουν εκεί; καμία. Εδώ 12! Αυτή είναι η διαφορά».
- 22 Ιανουαρίου του 2012: «Κύριοι, εφεξής όταν θα αναφέρεστε στην ομάδα μας και στην νέα ιδιοκτησία θα πρέπει να πλένετε τα στόματά σας.
 - 20 Φεβρουαρίου:  "Το μπάσκετ είναι μία άλλη συζήτηση. Θα είναι κουβέντα μετά την ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα πονοκέφαλο μεγάλο που είναι η ΠΑΕ. Σήμερα έγινε συζήτηση για αυτό το θέμα, πιθανόν να ζητήσουμε σύμπραξη με τους Γιαννακοπουλαίους. ".
 - 26 Φεβρουαρίου: “Ο Πρίγκιπας θα βάζει λεφτά στην ΠΑΕ μέχρι να γίνει κερδοφόρα. Και θα γίνει. “Αυτό θα γίνει με ένα τρόπο. Αν καταφέρουμε να γίνουμε Πόρτο της Ανατολικής Μεσογείου.Αυτός είναι ο στόχος μας”.
- 28 Φεβρουαρίου 2012: «Έχουμε ένα πλάνο και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε πόλους ακαδημιών έξω από την Ελλάδα. Έχουμε τον Ρότσα και τον Μπορέλι που είναι άριστοι γνώστες της αγοράς της Λατινικής Αμερικής. Έτσι πρέπει να λειτουργείς και όχι με μεταγραφές τύπου Σόουζα και Μελίσση. Δε φορτώνεσαι παλτά όταν δεν προλαβαίνεις να πάρεις παίκτες.  Ο Ορούμα που έπαιζε στην Καβάλα θα είναι ένας από τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν στο σκάουτινγκ».
- 2 Μαρτίου 2012: «Ο Μπασέμ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο οδηγός του πρίγκιπα, που του δίνει συμβουλές. Είναι Ιορδανός σοφέρ, δεν είναι καν Σαουδάραβας. Δεν μου έδειξαν τα χρήματα, όταν έπρεπε, η υπόθεση τελείωσε. Τόσο απλά. Αυτοί είχαν κάνει το ΜοU. Δεν παρουσίασαν τα χρήματα ως τις 21 Νοέμβρη και χάλασαν μόνοι τους το deal. Το μόνο που έστειλαν ήταν μια επιστολή με ευχές για καλά Χριστούγεννα στον Βαρδινογιάννη. Με εξαπάτησαν ο Αλ Σαούντ και ο Μπασέμ».
- 17 Μαρτίου 2012:  "Ο Τσάκας δεν την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, είναι πολύ… βαρύς για να το κάνει".
 - 28 Μαρτίου 2012: «Γνωρίζω ότι έχει εμφανιστεί στην Τράπεζα Πειραιώς ένας λογαριασμός που περιέχει το ποσό των 15 εκατ ευρώ. Αλλά θέλω να κάνω σε όλους σαφές ότι δεν θα περιοριστούμε σε αυτά. Η επένδυση μας αρχικά θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Και είμαστε εδώ για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, σε λίγο θα δείτε».
 - 3 Οκτωβρίου 2012: “Έχω πει και το επαναλαμβάνω, ότι αυτούς τους τζάμπα μάγκες του Αλαφούζου εμείς δεν πρόκειται να τους δώσουμε οξυγόνο ζωής. Το να συμμετείχαμε σε αυτή την γελοία αύξηση, νομιμοποιούσαμε κάποιους που τους θεωρούμε τυχάρπαστους’’.
- 10 Οκτωβρίου 2012: “Ετοιμάζεται μια πρόταση η οποία θα κατατεθεί εν ευθέτω χρόνο και θα μπορεί να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου αυτό θα έχει συμβεί. Στις 14 Οκτωβρίου ολοκληρώνεται και τυπικά η ΑΜΚ. Έτσι ή αλλιώς, η χρονιά για τον Παναθηναϊκό είναι καταστροφική. Για εμάς στόχος είναι ο Γενάρης, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε παρεμβολές σε αυτό το πράγμα που κατασκευάστηκε. Με απόλυτη προχειρότητα και μοναδικό κριτήριο κατά δήλωση του κυρίου Αλαφούζου,φέρτε παίκτες χωρίς προκαταβολή”.
 - 15 Οκτωβρίου 2012:  “Η πρόταση μας θα απευθύνεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και σε όλους τους μετόχους. Δεν αναφέρομαι στους μικρομέτοχους. Όντως πέρασε ένας χρόνος από την δική μου εμφάνιση. Οι προσπάθειες που έγιναν ήταν τρεις. Μία με τον πρίγκιπα Σουλτάν η οποία απέτυχε, ακολούθησε η πριγκίπισσα Deema η οποία δεν προχώρησε για ειδικούς λόγους και αυτή τη στιγμή έχουμε την τιμή να ενδιαφέρεται ακόμα και βάλε πολλά θαυμαστικά σ’ αυτό, ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ. Ο οποίος για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, έχει προσκομίσει bank to bank 15 εκατ. τραπεζική υπόσχεση για τον Παναθηναϊκό. Έχει προσκομίσει bank comfort letter 55 εκατ. για τον Παναθηναϊκό. ΄Εχει προσκομίσει όλες τις τραπεζικές διαβεβαιώσεις που αφορούν τη συνολική κάλυψη του κατατεθειμένου bussines plan. Κάναμε αυτό που είχαμε υποσχεθεί. Φέραμε τον επενδυτή”.
- 22 Νοεμβρίου 2012: "Εάν για παράδειγμα ο πρίγκιπας Φεϊζάλ  πήγαινε στην Αγγλία θα έπαιρνε μία ομάδα σε επίπεδο Φούλαμ, δηλαδή μικρομεσαία, η οποία δεν θα του έδινε ούτε την προβολή που θέλει ο άνθρωπος, ούτε θα του άνοιγε κάποια πόρτα. Εδώ ο Σεϊχης που πήρε την Μάντσεστερ Σίτι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προβολή. Και είναι κουβέντα του ίδιου, όχι δικιά μου, Είναι τέτοια η κουλτούρα στην Αγγλία, ώστε να μην προβάλλονται οι παράγοντες. Όταν σχεδιάζει κάτι για 8 μήνες, υπάρχει και ένα πείσμα ώστε να καταλήξεις σε συμφωνία".
 Θέλω επίσης να σας θυμίσω και μια δήλωση που έχει κάνει για μένα πριν από δεκατέσσερις μήνες: «Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος, δεν ξέρω κι εγώ από πού υποκινούμενος, εδώ και δυο μήνες «ψαρεύοντας» σε θολά νερά και σκορπώντας «σκουπίδια» ειδήσεων προσπαθεί να υφάνει σενάρια. Αμφισβητεί την ολοκλήρωση του πιο σημαντικού deal στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν δεν προχωρήσει σε αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι με αφορά τότε το λόγο θα έχει η ελληνική δικαιοσύνη».
 Η ρημάδα η δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα πάρει το λόγο: Να ναι καλά ο Βλάσσης που δε βάζει γλώσσα μέσα. Πιο πολύ και από τον Παναθηναϊκό το γέλιο που χαρίζει το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία…